ATRACŢII TURISTICE

Mânăstirea Tismana

Mânăstirea Tismana

Mânăstirea Tismana este cel mai vechi aşezământ monahal, fiind aşezată pe un vârf de stâncă, pe muntele Stârmina, înconjurată de culmi împădurite şi stâncoase, lângă gura Peşterii Sfântului Nicodim şi de sub ale cărei ziduri izvorăşte apa, rostogolindu-se în cascadă, cu o cădere de cca 40 m în râul Tismana.

Peştera Cloşani

Peştera Cloşani

Peştera Cloşani este una dintre cele mai cunoscute peşteri din întreaga ţară, fiind localizată pe suprafaţa judeţului Gorj, foarte aproape de Satul Cloşani, din localitatea Padeş unde se ascund unele dintre cele mai impresionante formaţiuni sculptate în pereţii calcaroşi.

Cerna Sat

Cerna Sat

Cerna Sat se află în Munţii Godeanu şi aparţine administrativ de comuna gorjeană Padeş, deşi se află mult mai aproape de Băile Herculane sau de Baia de Aramă, localităţi aflate în judeţele învecinate.

Schitul Tismana-Cioclovina de Jos

Schitul Tismana-Cioclovina de Jos

Schitul Tismana-Cioclovina de Jos este primul schit aflat puţin mai sus de Mânăstirea Tismana.

Monumentul istoric Tudor Vladimirescu

Monumentul istoric Tudor Vladimirescu

Monumentul istoric Tudor Vladimirescu “Revoluţia de la 1821” a fost ridicat pe “Câmpia Soarelui”, câmpul unde s-a desfăşurat evenimentul istoric ce a marcat începutul Revoluţiei din 1821, punct de cotitură în istoria Ţării Româneşti şi Moldovei.

Piatra Cloşanilor

Piatra Cloşanilor

Piatra Cloşanilor, rezervaţia naturală se află în judeţul Gorj, pe raza administrativă a comunei Padeş. Este o arie protejată, de interes naţional, care face parte din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei.

Cheile Corcoaiei

Cheile Corcoaiei

Cheile Corcoaiei, situate în apropierea izvoarelor Cernei, la Cerna-Sat, sunt cele mai spectaculoase chei prin forma unică pe care apa a sculptat-o în stâncă îţi dă impresia că traversezi cheile printr-un tunel.

Schitul Tismana-Cioclovina de Sus

Schitul Tismana-Cioclovina de Sus

Schitul Tismana-Cioclovina de Sus se află pe vârful cel mai înalt al muntelui Cioclovina.

Vârful Gugu

Vârful Gugu

Vârful Gugu este cel mai înalt din Munţii Godeanu, care se află în proximitatea Masivului Retezat, la o altitudine de 2.291 de metri, la hotarul Olteniei, Banatului şi Ardealului.

Lacul de acumulare Valea lui Iovan

Lacul de acumulare Valea lui Iovan

Lacul de acumulare Valea lui Iovan se află aproape de staţiunea Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, un lac de o rară frumuseţe.Denumirea vine după Râul Valea lui Iovan sau Râul Iovanul, un curs de apă, afluent al râului Cerna care se formează la confluenţa braţelor Godeanu şi Scărişoara.

Podul lui Dumnezeu

Podul lui Dumnezeu

Podul lui Dumnezeu din comuna mehedinţeană Ponoare este cel mai mare pod natural din România şi al doilea din Europa ca mărime, însă singurul pe care se poate circula cu maşina.